Zaterdagavond: 19:50 Zaal open, begin 20:30
Zondagmiddag: 13:50 Zaal open, begin 14:30

Over de passie

Over de Passie van de Langstraat

In 2016 al ontstond het idee om een Passie in de Langstraat te organiseren. In 2017 werden de ideeën omgezet in concrete plannen. In april 2017 werd de verhaallijn en het script geschreven voor de eerste Passie van de Langstraat. Bij het script en de verhaallijn werden bijpassende nummers gezocht. Overwegend Nederlandstalige nummers.

Er werd gekozen voor de naam: ‘de Passie van de Langstraat’ verwijzend naar de regio waarin de Passie plaatsvindt namelijk: de Langstraat.

Verbinden werd een thema in een maatschappij waarin verbinding vaak zo ver weg lijkt. Actuele thema’s aankaarten waar we anno nu tegen aan lopen, het lijdensverhaal vertalen naar het leed van deze tijd. Gecombineerd met muziek en drama. In een modern jasje.

Wie organiseert de Passie van de Langstraat

De Passie van de Langstraat wordt georganiseerd door Stichting Passie voor de Langstraat.  

Deze werd in 2018 opgericht na het grote succes van de eerste editie.

De stichting staat voor; Theater met een boodschap. We werken vanuit onze kernwaarden; Samen, Betrokkenheid en Verbinding.

Het bestuur wordt gevormd door vier enthousiaste mensen, Ric Jansen (secretaris), Rob Dommisse (penningmeester), Michel Stoops (algemeen/vicevoorzitter) en Gera de Jong (voorzitter)

Stuk voor stuk hebben wij passie voor muziek en vinden we het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Vier mensen met een missie namelijk: meer verbinding creëren in de Langstraat door het organiseren van culturele evenementen met een maatschappelijke boodschap en door activiteiten in de Langstraat te ondersteunen.

Wij geloven in de verbindende kracht van theater met een boodschap die mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbindt en samenbrengt. Wij geloven dat verbinding tot stand komt door betrokken te zijn en samen te werken. Alleen ben je sneller.

Passie van de Langstraat
Statutionar gevestigd te Sprang-Capelle, Jan de Rooijstraat 18
KvK Nummer: 72378158

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram